Spiderman protesterer mod global opvarming

7. juni 2008

Torsdag var det World Environment Day, og i den anledning havde New York en oplevelse lidt ud over det sædvanlige. En mand kravlede hele vejen op ad New York Times’ 52 etager høje facade. På vej op satte han på 17. etage et lysegrønt banner op med teksten: “Global warming kills more people than a 9/11 every week.

Baggrunden for Alain Roberts aktion er en WHO-rapport, som anslår, at omkring 200.000 mennesker årligt mister livet som følge af den globale opvarmnings klimaforandringer – flere om ugen end ved terrorangrebet mod World Trade Center 11. september. 

Alain Robert, bedre kendt som Spiderman, har efterhånden besteget 80 bygningsværker, heriblandt Empire State Building, Golden Gate Bridge, Utzons operahus i Sydney, Chicago’s Sears Tower og Petronas Towers i Kuala Lumpur. The New York Times Building var et oplagt valg. Dels var han sikker på stor mediedækning, dels er bygningens vandrette facadegitter nærmest som en stige for den rutinerede klatrer – ifølge Roberts til 1 på en sværhedsskala fra 1 til 10. Og så havde han valgt denne bygning, fordi den bliver betragtet som en ‘grøn’ bygning.

Efter den 40 minutter lange klatretur blev han på toppen modtaget af politiet og arresteret. Imens blev der nede på gadeplan delt foldere ud om global opvarming.

På forsiden af Thesolutionissimple.org skriver Alain Robert, at han har besteget The New York Times Building for på en fredelig måde at skabe opbakning bag en omfattende og øjeblikkelig og omfattende indsats fra verdens ledere overfor den globale opvarmning: “Emissions are still climbing. So am I.” Men løsningen er ifølge Robert simpel:

 Stop med at fælde træer, plant flere træer.
 Gør alting energieffektivt.
 Lav kun ren energi.

Thesolutionissimple.org er der billeder fra aktionen.

 

‘Spiderman’ klatrer op … Reuters video 06.06.2008.

indlæg oprettet af Jens Hvass

Patrich McGeehan: Climber Tells of Test Run at Times Building, New York Times 06.06.2008.

Sewell Chan: World Environment Day, (med video og audio) New York Times 05.06.2008.

NYC stunt spotlights dangers of urban climbing, New York Times 06.06.2008.

Share