Klimademonstration 6. december kl. 13.00

20. november 2008

I anledning af klimamødet i Poznan er der 6. december International Klima Aktionsdag med demonstration arrangeret af Klimabevægelsen.

Demonstrationen starter på Christianshavns Torv kl. 13.00 og går herfra til Rådhuspladen. Formålet med demonstrationen er at give politikerne i Poznan et klart signal om, at verdens befolkning er rede til de nødvendige forandringer og forventer af politikerne, at de leverer den nødvendige klimaaftale med stærke globale reduktioner i udslippet af drivhusgasser, som kan stabilisere klodens klima.

Mødet i Poznan 1.-12. december er det sidste store klimatopmøde inden det definitive topmøde næste år i København, hvor der efter planerne skulle være en ny verdensomspændende klimaaftale klar.

Foreløbig står følgende organisationer bag aktionsdagen i København: Klimabevægelsen, Landsforeningen Levende Hav, Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke, Danmarks Naturfredningsforening, Miljøbevægelsen NOAH, Det Økologiske Råd, Greenpeace, Organisationen for Vedvarende Energi, Øko-net, Agendaforeningen Sundby, Grøn Vesterbro/Sydhavn, KlimaX, SF Ungdom, Radikal Ungdom, SUF, Pædagogstuderendes Studieorganisation, Internationale Socialister/ISU, LL Frederiksberg Seminarium, LO Storkøbenhavn.

Vær med til at sende politikerne i Poznan et stærkt signal om, at verden er rede til at stå bag den nødvendige klimaaftale ved at slutte op om demonstrationen.

Der er yderligere information om demonstrationen på Klimabevægelsens hjemmeside.

I demonstrationens programtekst hedder det:

Vi kræver

at verdens ledere igangsætter de hastende og nødvendige handlinger, som er påkrævet for at forhindre en katastrofal destabilisering af det globale klima, således at hele verden hurtigst muligt kan arbejde hen imod en stærk klimaaftale, som er både retfærdig og effektiv til at minimere de farlige klimaforandringer.

Vi kræver, at de vestlige lande, som har udledt flest drivhusgasser i atmosfæren, tager deres ansvar for at hindre klimaforandringer ved straks at reducere egne udslip, og ved at investere i en ren energiudvikling i udviklingslandene. De rige lande skal tage deres rimelige andel af ansvaret for at betale for de tilpasninger, som skal iværksættes, især i de lande som har et lavt drivhusgas-udslip og som har begrænsede økonomiske ressourcer. Klimaforandringer vil ramme de fattigste først og hårdest. Alle som har de økonomiske ressourcer til at handle, må derfor handle målrettet og hurtigt.

Udfordringen for Danmark er stor

Kul og olie er stadig de store energikilder og vi er blandt de største udledere af drivhusgasser pr. indbygger. Danmark er et af de lande, der har de bedste forudsætninger for at nedsætte energiforbruget og omstille energiforsyningen. Vi har gode muligheder for at udnytte vedvarende energi. Lige nu truer finanskrisen med at fjerne opmærksomheden fra klimaproblemerne. Arbejdsløshed og dårlig boligøkonomi truer også her. Men det vil være skæbnesvangert at bremse op på klimaløsninger. I stedet bør regeringen udbygge vedvarende energi, forbedre kollektiv trafik og renovere bygninger, så energiforbruget mindskes. Det vil skabe arbejdspladser, når krisen koster jobs og sætter byggeriet i stå.¹

Program for demonstrationen

Christianshavns Torv

Kl. 12.30: Musik v. Orkestar Baxtalu

Kl. 13.00: Rikke Fog-Møller, Klimabevægelsen

Henrik Stubkjær, Folkekirkens Nødhjælp (3-5 min)

Kim Ejlertsen, Miljøbevægelsen NOAH (3-5 min)

Martin Lidegaard, Tænketanken CONCITO (3-5 min)

Kl. 13.25: Afgang fra Christianshavns Torv

Kl. 13.45: Kutter Anton v. Knippelsbro/Havnegade

Musik v. Esben Just / Elizabet (2 x 5 min)

Knud Andersen, Landsforeningen Levende hav (3-5 min)

Kl. 14.05: Tale ved Christiansborg

Mads Kissow, KlimaX (3-5 min)

Rådhuspladsen

Kl. 14.30: Thomas Meinert Larsen, Klimabevægelsen (3-5 min)

Sine Beuse Fauerby, Danmarks Naturfredningsforening (3-5 min)

Musik v. Trolle og Tormod (15 min)

Asbjørn Bjerre, Danmarks Vindmølleforening (3-5 min)

Ross Jackson, Økologisk Finansmand, Pioner i Gaia Trust (3-5 min)

Satire v. Jakob Morild (10 min)

Dennis Kristensen, FOA (ca. kl. 15.20) (3-5 min)

Ole Birch, Danske Kirkers Råds Klimagruppe (3-5 min)

John Holten-Andersen, Civilsamfundets Klimaforum (3-5 min)

Musik v. Tobias Heilman (10 min)

Musik v. The Geist (10 min)

Afsluttes cirka kl. 16.00

indlæg oprettet af Jens Hvass

Download Flyer med dagens program (pdf).¹

Download Plakat (pdf).

Se tidligere blog-indlæg: Klima-demonstration 17. maj og Billeder fra Klimabevægelsens demonstration.

Share

én kommentar

 1. Jens Lykkebo kommentarer:

  VIGTIGSTE TEMA til Klima-demonstrationen d. 6. december –

  – bør være at få banket 350 ppm fast i folks bevidsthed. Al tale om forskellige måder at ramme et eller andet mål for klimaindsatsen bliver meningsløse, hvis resultatet bliver at vi ryger ovver et CO 2-niveau på 350 ppm.

  Hvor svært kan det være, læs bare de forskellige indlæg her på siden om 350. Find dem ellers igen på 350.dk, og se så om ikke det er sandt, at alle de andre vinkler på klima-krisen bør være underlagt pointerne i 350.org-kampagnen fremført af Bill McKibben og byggende på James Hansens forskning. Vores presse skal have 350-problematikken ind i den daglige konfrontation md vore politikere, og det haster. Dertil er demonstrationen d. 6. dec. en enestående mulighed, som arrangørerne ikke må forspilde.

  Er der nogen problemer i at få det budskab helt up front ?

  Med venlig hilsen Jens Lykkebo Hillerød ( Den folkelige Tænketank om bæredygtighed i Hillerød).

Der er i øjeblikket lukket for kommentarer.