Yann Arthus-Bertrand: Home

10. juni 2009

Nogle gange er det velgørende at se tingene lidt fra oven. Den franske fotograf Yann Arthus-Bertrand, som står bag fotobøger som Jorden set fra Himlen, har nu lavet filmen Home. Som Arthus-Bertrands fotografier er filmen Home kæder af uudgrundeligt smukke billedfortællinger, som med deres dobbelte insisteren på, at vi forstår, hvad vi ser, og at vi lader os fascinere af, hvad vi ser, virker stærkt tilbage på vores egen tilværelse og de konsekvenser vi må tage, for at al denne skønhed, hele dette forunderlige spindelsvæv af livsformer og livsbetingelser, som er opstået gennem årmillioner, ikke blot bukker under for menneskelig grådighed og uvidenhed.

Som det hedder i oplægget til filmen: “Vi står i en ekstraordinær situation. Videnskabsmændene siger, at vi kun har ti år til at forandre vores levevis, undgå nedslidningen af de naturlige ressourcer og den katastrofale udvikling af klodens klima.” Arthus-Bertrands fugleperspektiv er på ingen måde livsfjernt – tværtimod kommer vi med filmen tæt på på steder, vi ellers aldrig ville komme.

I filmen siges det (18:20), at der stadig i dag er 1,5 mia. mennesker, som lever som før industrialiseringen, som en del af klodens levende system – eller flere end i alle verdens rige lande tilsammen. Spørgsmålet er her, hvem som skal lære hvad af hvem? Vi i den rige ende af verden får i hvert fald med denne film en række billeder af den indre skønhed, som følger tilværelser, som er væsentligt mere skånsomt indlejret i biosfæren end den insdustrialiserede verden.

Home er et flot eksempel på en non-profit-film, hvor års arbejde stille frit til rådighed. Se den, man bliver varm om hjertet af den.


.
Yann Arthus-Bertrand: Home 93:18 min. video.

Tilsyneladende er videoen ikke mere tilgængelig som ’embedded’, men den kan stadig ses direkte på YouTube.

[nggallery id=137]

.
Herover er det en række screen-shots fra videoen.

indlæg oprettet af Jens Hvass

HOME official website.

 

Share

2 kommentarer

 1. Rasmus kommentarer:

  Tja det er da fint med videoen, men man få at vide, at den ikke er tilgængelig i mit land pga copyright :(

 2. Ulrik Kristiansen kommentarer:

  Tjek om din lokation står som “worldwide” (th for YouTube-logoet) og sæt evt. sprog som “engelsk”. Så virker det i hvert fald på min computer, når man går til adressen:

  http://www.youtube.com/homeproject

  Håber det også virker på din …

  Mvh

  Ulrik Kristiansen
  Miljøpunkt

Der er i øjeblikket lukket for kommentarer.