Royale vindmøller

13. juni 2008

Den engelske Dronning Elizabeth har netop bestilt en 7,5 MW vindmølle hos det amerikanske firma Clipper Windpower. Den endelige lokalitet er endnu ikke udvalgt, men man regner med, at det bliver en havplacering i det nordøstlige England.

Den i dag største opførte mølle er en Enercon E-126 på 6 MW, så den royale mølle vil med 7,5 MW blive verdens største – så længe det varer. For nylig blev det klart, at Sverige har planer om at have de første 10 MW vindmøller fra tyske Enercon opført på Stora Middelgrund i 2011, så vindmøllerne bliver ved med at blive større og større (se tidligere blog-indlæg: Gigantisk svensk vindmøllepark i Kattegat).

indlæg oprettet af Jens Hvass

The Crown Estate to purchase the World’s largest offshore wind turbine from Clipper Windpower for development in UK waters, (press release) 17.04.2008.

Queen goes green with world’s largest wind turbine, Reuters 21.05.2008.

Michael Graham Richard: Queen of England Buys World’s Biggest Wind Turbine (7.5 Megawatts!), Treehugger 11.06.2008.

 

Share