MIT udvikler lagring af solenergi inspireret af fotosyntesen

1. august 2008

To forskere ved MIT skriver i gårsdagens udgave af Science, at de med inspiration fra fotosyntesen i planternes blade har udviklet en simpel og billig teknologi til lagring af solenergi. Nærmere bestemt er det en teknologi, som ved stuetemperatur og almindeligt tryk er i stand til at spalte vand i ilt og brint ud af overskydende el fra solceller i dagtimerne. Ved senere i en brændselscelle at bringe ilten og brinten sammen, så de igen bliver til vand, kan man producere elektricitet af den lagrede energi ved en CO2-fri proces, hvor 2O2 og H2 igen forbindes til vand.

I den 2 min. lange video nedenfor fortæller Daniel Nicera om opdagelsen, som vil kunne revolutionere den måde vi bruger og lagrer energi på.

Daniel Nacera om den nye måde at lagre solenergi på, 2:07 min. Disclose-tv video.

indlæg oprettet af Jens Hvass

Anne Trafton: ‘Major discovery’ from MIT primed to unleash solar revolution, MIT 31.07.2008.

Elizabeth Campell: Cheap solar at night? MIT may have answer, Boston Globe 01.08.2008.

Matthew W. Kanan and Daniel G. Nocera: In Situ Formation of an Oxygen-Evolving Catalyst in Neutral Water Containing Phosphate and Co2+, (abstract) Science 31.07.2008.

Solving the Worlds Energy Problem – MIT’s Daniel Nocera, fuelcellsworks.com 06.08.2005.

Katharine Sanderson: Chemistry for the climate, Nature 18.09.2008.

 

Share