Mobile Træer II

2. september 2011

Den 19. september bliver Frederiksborggade indtaget af oliventræer, grønne højbede og dialogmøbler. Sammen med Indre By Lokaludvalg vil vi gerne illustrere, hvordan man kan indrette grønne, midlertidige rum i byen.

Byrummet på Frederiksborggade mellem Linnésgade og Rømersgade er klart til at blive indtaget, når startskuddet til VM i Landevejscykling går den 19. september. Herefter kan man til og med onsdag den 21. september tage sig en tiltrængt pause fra cykelræset i uvante grønne omgivelser, få en smagsprøve på frisklavet ukrudtpesto eller endda selv hjælpe til med at plante blomster, urter og andet godt i højbedene.

I løbet af dagene kan du få rådgivning om at plante i storbyen, designe dit eget midlertidige byrum, komme med forslag til, hvor i Indre By og på Christianshavn de mobile træer kan stå og melde dig som træpasser. Om mandagen kan du også selv være med til at beplante højbedene og i løbet af dagene vil det også være muligt at få en smagsprøve på en frisk omgang ukrudtspesto.

Det midlertidige byrum som består af oliventræer i beholdere, møbler til ophold og højbede vil, når ugen er omme, blive placeret andre steder i Indre By og på Christianshavn, hvor de lokale beboere fremover skal være med til at passe træer og planterne. På den måde kommer flere af byens borgere til at nyde godt af de byforgrønnende byrumsmoduler.

De mobile træer er en del af en overordnet vision i Miljøpunkt Indre By-Christianshavn og Indre By Lokaludvalg om, at byen skal forgrønnes. Træerne og planterne kan også være til stor glæde for de lokale beboere, som måske ikke har andre muligheder for at få trænet deres grønne fingre, siger Bent Lohmann, formand for Indre By Lokaludvalg samt formand for Miljøpunkt Indre By-Christianshavn.

Nye hjem til de mobile træer

 Den 21. september flyttes træer, planter og møbler til andre steder i bydelen. I de her dage venter vi spændt på respons fra Københavns Kommune, på vores ansøgning om at opsætte træerne mere permanent på udvalgte steder. Borgere har over sommeren sendt os gode forslag til steder i bylivet, hvor de mobile træer kan sættes op, og nogle har tilmeldt sig som træpasser – hvilket er essentielt for at et mobilt træ i en beholder kan leve.

Vi glæder os til at se, hvordan træer og møbler gør sig i bylivet. Vi vil gerne arbejde for, at der også forgrønnes andre steder, så har du forslag til velegnede steder, og vil du være med til at passe de mobile træer, så send en e-mail til Miljøpunkt via gazelle.buchholtz@a21.dk.

'Hungry Planet - mellem køkken og klode' er en udstilling af Miljøpunkt Indre By-Christianshavn Indlæg ved Gazelle Buchholtz.

 

Share