At rejse en vindmølle

8. marts 2008

Videoen nedenfor følger monteringen af en Vestas V82 vindmølle ved St. Olaf College i Northfield, Minnesota. Vestas’ v82-mølle har med 102 m cirka samme vingespidshøjde som de 20 møller på Middelgrunden. Dog er generatoren lidt mindre, 1,6 MW mod 2 MW.

Videoen er ikke voldsomt informativ, men giver en fin oplevelse af, hvor store de moderne møller er blevet. Set i forhold til møllen er montørerne i videoen blot som små tændstikmænd, mens møllerne set fra Langelinje blot er som små tændstikmænd på horisonten.

Jonathan Larsson: Building a Wind Turbine, 9:59 min. video.

Fra Vestas’ hjemmeside er der en videoside, hvorfra man blandt andet kan se en 4:50 min. video om opstillingen af en prototype 3 MW vindmølle, Vestas V90.

indlæg oprettet af Jens Hvass

Riding the Wind: the St. Olaf Wind Turbine.

 

Share