Amory Lovins: Advanced Energy Efficiency

2. marts 2008

Amory Lovins er en af verdens mest fremtrædende energi-eksperter. I marts 2007 gav han ved Stanford University en serie på fem forelæsninger med det fælles tema Advanced Energy Efficiency. Concepts and Practice.

De fem forelæsninger, Buildings, Industry, Transportation, Implementation og Implications, giver tilsammen et enestående indblik i de kolossale potentielle besparelser af energi og ressourcer, der ligger i systematisk at redesigne vores nuværende teknologisk-organisatoriske indsatser.

Hvor små forbedringer én ad gangen kan være fordyrende, er hans tilbagevendende credo, at hvis man tænker konsekvent fremadrettet og implementerer en hel vifte af samtidige, sammenhængende forandringer, findes der radikale løsninger, som er både økonomisk konkurrencedygtige og langt mere materiale- og energieffektive – og dermed langt mere miljøvenlige.

Et af de sidste slides i Lovins afrundende forelæsning, Implications, rummer et dansk citat af Jørgen Nørgaard, DTU:

By systematically pursuing the whole global energy efficiency potential, “…it is possible in
the course of half a century to offer everybody on Earth a joyful and materially decent life with a per capita energy consumption of only a small fraction of today’s consumption in the industrialized countries.”

A worthy and feasible goal – enough, for all, for ever: taking nothing, wasting nothing, and doing no harm.

Amory B. Lovins er i dag leder af Rocky Mountain Institute, som han var med til at grundlægge i 1982. Der er adgang til de fem forelæsninger nedenfor. De tilhørende slides kan downloades i pdf-format, hvor de er meget lettere at læse end i video-formatet.

.

Amory Lovins, Advanced Energy Efficiency I: Buildings – download slides (pdf).

.

Amory Lovins, Advanced Energy Efficiency II: Industry – download slides (pdf).

.

Amory Lovins, Advanced Energy Efficiency III: Transportation – download slides (pdf).

.

Amory Lovins, Advanced Energy Efficiency IV: Implementation – download slides (pdf).

.

Amory Lovins, Advanced Energy Efficiency V: Implications – download slides (pdf).

indlæg oprettet af Jens Hvass

Share