Lad os slukke lyset og tænde for nærværet

17. marts 2009

Miljøpunkt Indre By-Christianshavn markerer Sluk Lyset Dagen den 28. marts ved at invitere til forevisning af filmen En Ubekvem Sandhed (An Inconvenient Truth) og efterfølgende samtale i stearinlysenes skær.

Klimadebatten foregår for det meste i mediernes rampelys, på politikernes bonede gulve eller blandt klimafagfolk på højt niveau – og ikke sjældent i højt tempo.Vi vil gerne give mulighed for at alle der bekymrer sig om klimaet kan komme forbi og snakke om hvad vi kan gøre sammen, på en måde der giver mere plads til nærvær, eftertanke og – ikke mindst – til nye tanker.

Derfor viser vi først ’klimaklassikeren’ En Ubekvem Sandhed, og får dermed genopfrisket hvad klimaudfordringen består i fra en mand, Al Gore, der om noget har kæmpet for at verden både tager problemet alvorligt og samtidig for at bevare håbet om at vi kan løse det.

Selv hvis man har set den før, kan filmen derfor blive en kærkommen lejlighed til at få genopfrisket ‘det store overblik’ over klimaudfordringen, såvel som lyst og inspiration til at handle.

Efter filmen slukkes de elektriske lys og de levende lys bliver tændt. Vi giver kaffe og te og frem for alt en alternativ mulighed for at dele med hinanden, hvordan vi hver især oplever klimaproblematikken – som en udfordring eller trussel eller måske lidt af begge dele.

Der vil ikke være nogen særlige regler eller retningslinier, foredragsholdere, agendaer eller politikker som skal tages hensyn til. Vi inviterer til et anderledes, mere frit og mere stilfærdigt møde om klimasagen. Vi kan lære hinanden bedre at kende, dele vores håb eller frygt for fremtiden – såvel som gamle som nye ideer til hvordan vi bedst forbereder os på den. Ordet er frit for alle.

Lad os slukke lyset og tænde for nærværet kl. 18.30-21.30 d. 28. marts 2009 i Miljøpunkts lokaler på Rådhuspladsen 77, stuen tv.

Hvis du regner med at komme, så send os venligst en mail på miljopunkt@a21.dk. Så ved vi bedre hvor meget kaffe og te, såvel som borde og stole, som vi skal have klar. På forhånd tak.

Om Sluk Lyset-kampagnen

Sluk Lyset Danmark er den danske udgave af den globale event Earth Hour. Klimaeventen startede i Sydney i Australien i 2007 med opfordring om at slukke lyset en time. I 2008 udviklede Earth Hour sig til en global begivenhed med deltagelse af over 30 lande, hundredvis af byer, 20.000 virksomheder og millioner af mennesker verden over. Alle deltog med fælles ønske om, at der skal gøres noget mod den globale opvarmning. Hvad der i 2007 startede som et stærkt – men samtidig også isoleret klima-statement fra Sydney – blev i 2008 en global klimaevent med stor gennemslagskraft rundt om i verden. Sluk Lyset Danmark foregik første gang lørdag den 29. marts 2008.

Om filmen

En Ubekvem Sandhed er en amerikansk dokumentarfilm fra 2006 af Davis Guggenheim. Filmen har den tidligere demokratiske politiker og præsidentkandidat Al Gore i hovedrollen og er lavet på baggrund af et foredrag, Al Gore har holdt i en årrække omkring drivhuseffekten. Foredraget blev i første omgang til bogen En Ubekvem Sandhed, som udkom på amerikansk i 2006 og i dansk oversættelse samme år. Filmens hovedtema er selve Al Gores foredrag om den globale opvarmning, men den handler også om Al Gore som person, efter at han har forladt politik.

An Inconvenient Truth Trailer, 2:30 min. YouTube video.

Se tidligere blog-indlæg: Al Gore: Al elektricitet fra vedvarende energikilder om ti år, Al Gore: 15 ways to avert a climate crisis, Al Gores tale ved overrækkelsen af Nobels fredspris, Esmans verden: Al Gore og Al Gore: New Thinking on the Climate Crisis.

Indlæg ved Ulrik Kristiansen.

Sluk Lyset-kampagnen.

Miljøpunkt Indre By-Christianshavn.

An Inconvenient Truth.

Earth Hour.

 

Share