Blue Gold, World War Water (dokumentar)

16. februar 2010

I princippet er vand en fornyelig ressource, og hvis vi værner om den og bruger den viseligt, er der også vand til de kommende generationer. Men med det nuværende brugsmønster bliver stadig mere af klodens vand forurenet eller ender i salte vande, og filmen Blue Gold, World War Water giver en uhyggeligt klar skildring af, hvilke vandproblemer vi står overfor i de kommende årtier, ikke kun på grund af klimaforandringer, men fuldt så meget på grund af den kaptialisering og varegørelse af et mange steder på kloden indtil i dag fælles gode.

I en nylig rapport fastslår McKinsey & Company, at efterspørgslen på vand i 2030 vil være 40% højere end de tilgængelige ressourcer, og at omkring halvdelen af verdens befolkning vil leve i områder med vandmangel.¹

Blue Gold, World War Water er en prisvindende dokumentarfilm fra 2009, filmet af Sam Bozzo. Den er baseret på en bog fra 2002 af Maude Barlow og Tony Clarke: Blue Gold: The Fight to Stop the Corporate Theft of the World’s Water og er med sine i alt 90 min. yderst seværdig.

Sam Bozzo: Blue Gold, World War Water, del 1 af 7, 12:24 min video.

Sam Bozzo: Blue Gold, World War Water, del 2 af 7, 12:49 min. video.

Sam Bozzo: Blue Gold, World War Water, del 3 af 7, 12:49 min. video.

Sam Bozzo: Blue Gold, World War Water, del 4 af 7, 12:49 min. video.

Sam Bozzo: Blue Gold, World War Water, del 5 af 7, 12:49 min. video.

Sam Bozzo: Blue Gold, World War Water, del 6 af 7, 12:49 min. video.

Sam Bozzo: Blue Gold, World War Water, del 7 af 7, 12:49 min. video.

indlæg oprettet af Jens Hvass

www.bluegold-worldwaterwars.com.

The Global corporate water footprint. Risks, opportunities and management options, McKinsey & Company nov. 2009 (pdf).¹

Share