Pandora’s Promise Was A Lie – Fukushima Documentary 2014

20. marts 2014


.
Denne video er ikke for sarte sjæle, og den er lang, ret præcist tre timer, men under vejs får man al mulig grund til ikke at ønske sig A-kraft, ikke i sin egen baghave og selv ikke for sine værste fjender. Til trods for titlen er det ikke Fukushima-katastrofe hele vejen igennem, faktisk hander den første lange del om efterveerne af Chernobyl, som tydeligt foregriber, hvad vi må vente os udfolde sig i de kommende årtier som konsekvens af Fukushima. Sidste del er på den led dobbelt opløftende i sin afsøgning af, hvordan vi på en anden og langt enklere måde kan høste den energi, vi behøver.

Hvis man som visse ‘rationalister’ formår at fortrænge A-kraftens affaldsopbevarings-problemer titusindvis af år frem og dens skræmmende forstyrrelser af livets grundlæggende mekanismer, så kan der måske ligge et vis drenget fascinationskraft ved at kunne varme vand på en så diabolsk kompliceret måde. Når A-kraften stadig er i fremdrift og har en næsten uimodståelig appel i en række nye økonomier, så er det ofte dette præstatoriske element, det at kunne sidestille sig med kærnekræfterne og – så længe som det går godt – have dem i sin magt.

Og hvis man undlader at indregne alle de eksternaliserede omkostninger, som ikke er lige nu, og som hvis uheldet skulle være ude alligevel er så astronomiske, at staten alligevel først som sidst må træde til, så er det måske stadig marginalt billigere at varme vand med atomkraftværker. Men der er noget molbo over det, og prisen når det går galt er ikke bare astronomisk, den er ubetalelig.

Her tre år efter Fukushima-katastrofens udbrud, hvor tiden for genstarten af de mange japanske reaktorer, som har været standset i de mellemliggende år, gradvist nærmer sig, er, at genstart betyder ja til, at der kan komme en ny Fukushima. Man kan søge på alle mulige måder at gardere sig, men der er ikke noget som hedder 100% sikkerhed. Den eneste sikre atomreaktor er en atomreaktor taget ud af drift og tømt for sine brugte brændselslegemer.

Pandora’s Promise Was A Lie 2.0 er en revideret udgave en dokumentar, som blev frigivet 11. marts i år, på treårsdagen for katastrofens udbrud ved Fukushima Daiichi. Jeg har kopieret producenternes introduktion ind nedenfor.

Summary: Following the unprecedented triple meltdown at the Fukushima Daiichi nuclear power plant after Japan’s 3/11 earthquake and tsunami, a myriad of far reaching questions has arisen…

What’s the current state of the Fukushima nuclear reactors? How much radiation have they already released? What type of health impacts can we expect? Is our seafood supply safe? And what about the other 435 nuclear reactors around the world, 104 in the US alone – 22 of them the same exact design as those that exploded and melted down in Fukushima, are they safe?

Yet these are not easy questions to get answers to. The mainstream media and the internet are full of conflicting viewpoints & information. For example, UN scientists have already claimed that the health impacts of Fukushima will be negligible and statistically insignificant, which is parroted in CNN’s documentary “Pandora’s Promise”. However independent scientists tell a very different story; they project on the order of a million cancers within the next few decades in Japan alone.

So how does such a massive scientific discrepancy occur?

Nuclear Exodus explores the ties that inexorably bind the nuclear power industry to the military industrial complex, and how the lust for nuclear weapons causes governments to push nuclear power on their citizens, while covering up the true health effects of radiation exposure.  It delves deep into nuclear waste management, nuclear terrorism, & solar flares which could potentially trigger hundreds of nuclear meltdowns across the world – threatening life on Earth as we know it.

But can human civilization truly generate the electricity it needs without nuclear power, especially while reducing our energy dependence on fossil fuels? How far have renewable technologies come in 2014 exactly? And if some cataclysmic disaster did threaten the world, would there be anyway to realistically protect life on Earth? Could Mars actually be a feasible back up planet anytime soon?

These questions and more are explored in great depth during Nuclear Exodus: Pandora’s Promise Was A Lie.

 

Share