Ikke et ondt ord om hunde …

20. februar 2008

Fiskehejren er blevet mere frimodig i de år, jeg har boet i København, så man møder den langt oftere i parkerne. På min lille eftermiddagsrunde i Ørstedsparken stod jeg i dag længe og betragtede to fiskehejrer på tæt hold. De så kostelige ud, som de sad og skuttede sig i den store hængebøg, med halsen trukket ind og fjerdragten pustet op som en vatkugle for bedre at holde varmen. Jeg skulle lige til at tage et par billeder for at dele oplevelsen på strøtanker om bæredygtighed, da en kåd lille vovse kom halsende og skræmte hejrerne væk.

Hundens ejer var ikke at se, og man kan ikke bebrejde hunden noget. Men i Ørstedsparken er der faktisk en regel om, at hunde skal føres i bånd. Jeg mødte videre på min runde i Ørstedsparken syv løsgående hunde før der endelig var to små firbenede, som blev holdt i snor. Det er simpelthen for dårligt. Folk skulle have retten til at holde husdyr inddraget – eller i hvert fald et hak i hundetegnet – hvis ikke de kan finde ud af at holde dem ordentligt. Der er ingen undskyldninger: Den grønne midterrabat i Nørre Voldgade er indrettet som løbegård for hunde.

indlæg oprettet af Jens Hvass

Share