Climate Matters – budskab til Det Hvide Hus

23. august 2008

“Lige meget hvem vi er, eller hvor vi er, er vi alle stærkt forbundne gennem vor tids største udfordring: klimaforandringer. Vi har løsningerne, Amerika er klar, men videnskaben siger, at vi står i et kapløb med tiden. [Ved] dette valg: forpligt vores ledere i Washington til at stå sammen med os, til at handle, nu.”

Sådan indledes opfordringen fra Brighter Planet til at lave små 30 eller 60 sek. video-bidrag om klimaforandringer til det amerikanske præsidentvalg:

Climate Matters, en 1:00 min. intro fra Brighter Planet til video-konkurrencen på Vimeo.

Imellem de allerede uploadede bidrag finder man en dukkefilm som Green to Blue; et indslag som iCare er lavet af en 4.-klasse, mens Nikos på blot 10 år har forestået videoen “save it”. Der er kunstnerisk set eksperimentelle videoer som Warming 2098, og Warming 2099, og Roger Doiron foreslår med This Lawn is your Lawn at anlægge en køkkenhave foran det Hvide Hus.

Se et udvalg af de upladede videoer herunder:

 

1skycampagn: “Save it” – er lavet af en 10-årig dreng.

 

Roger Doiron: “This Lawn is Lour Lawn”.

 

Andres Victoreo: Warming 2098.

Andres Victoreo: Warming 2099.

Elizabeth: Green to Blue – en lille dukkefilm.

Det er ganske tankevækkende, hvor meget man kan sige med hvor få ord – og at et projekt som Climate Matters overhovedet er muligt uden om de etablerede TV-kanaler.

Men er der ikke nogen, som har evnerne til at lave et bidrag om, at resten af resten af verden forventer, at amerikanerne tager sig sammen og gør noget meget radikalt ved at få afviklet det fossile samfund meget snart – og at det også ville være god medicin for USA?

Der er 3.000$ i præmie til den bedste, og de 10 bedste vil blive afleveret til politikerne i Washington umiddelbart før valgene i november for at understrege budskabet om, at “America is ready for bold leadership on climate change!.”

indlæg oprettet af Jens Hvass

Brighter Planet: Climate Matters. Inspire your next president, vimeo.com.

Share