Vugge til Vugge til Danmark

8. september 2008

I 2002 udgav kemikeren Michael Braungart og arkitekten William McDonough bogen Cradle To Cradle. Remaking the Way We Make Things, som udfolder en vision om en verden, hvori intet går til spilde, og alt bevæger sig videre i organiske kredsløb uden begyndelse og ende. Visionen har siden vundet stor genklang mange steder i verden, man har skabt hele bysamfund efter principperne, og ikke mindst i Holland har det ført til en stærk bevægelse.

29. september er der mulighed for at opleve Michael Braungart i Danmark. Der vil være to events på dagen, en konference om eftermiddagen om ‘den næste industrielle revolution’, som er målrettet dansk erhvervsliv og beslutningstagere, og et aftenarrangement, som sigter bredere, hvor der også vil være musikalsk underholdning (se program nedenfor).

I mit perspektiv er vugge til vugge noget af det mest opløftende og perspektivrige, der er sket i dette årtusinde. Det er vitalt for klodens overlevelse som livsrum for de kommende generationer, at vi får vores civilisation genindlejret i et fundamentalt cyklisk paradigme som vugge til vugge. Jeg glæder mig derfor meget til at opleve Michael Braungart live og kan varmt anbefale at deltage.

Konferencen, som foregår i Den Sorte Diamant kl. 15-18.00, indledes af Klima- og energiminister Connie Hedegaard og formand for Copenhagen Climate Network og Folketingets miljøudvalg Steen Gade.

Ved aftenarrangementet, som foregår i Østre Gasværk kl. 20-23.00, vil man ud over Michael Braungart kunne opleve Tor Nørretranders, Peter Bastian, Lars HUG, Marilyn Mazur og Bazar i “en skøn forening af foredrag, filosofi, musik og talkshowstemning”. Billetter à 175 kr. kan bestilles via BilletNet.

Der er langt flere informationer om de to arrangementer og deres baggrund på www.vuggetilvugge.dk. Se også foromtale nedenfor.

25. august bragte DR2 den dybt fascinerende dokumentar Løsningen? som viser, hvordan virksomheder har med stort held baseret deres produktudvikling og produktionsgang på vugge til vugge-visionen – se den engelske udgave af dokumentaren i blog-indlægget: Dokumentar om ‘Cradle to Cradle’: Waste = Food. Og i blog-indlægget The wisdom of designing Cradle to Cradle kan man opleve William McDonough fortælle om Cradle to Cradle ved TED-konferencen i Monterey.

indlæg oprettet af Jens Hvass

Abigail Doan: Cradle to Cradle Eco-Textile Certification Re-Launch, Inhabitat 25.08.2007.

Evelyn Lee: McDonough+Partners’ Groundbreaking Isola Office, Inhabitat 07.08.2008.

Cradle to Cradle Chronology, iObserve.

Earth Day Voices: William McDonough, WorldChanging 16.04.2008.

Who’s Who in Green – William McDonough, EarthFirst 08.08.2008.

Who’s Who in Green – Michael Braungart, EarthFirst 01.08.2008.

Cradle to Cradle Design, Contemporary Design, 11.06.2008.

Share