Klimabevægelsen holder stiftende møde 2. marts

27. februar 2008

På søndag er der stiftende møde for Klimabevægelsen på KVL, Rolighedsvej 30. Der vil være gæstetalere, spændende workshops og diskussion, samt vedtagelse af vedtægter og valg af landsudvalg. Information har i dag en fin artikel om initiativet: At tænke klima skal bare være del af livet. Målet er at skabe et forum med fokus på, hvad man i det daglige kan gøre for at leve mere klimavenligt.

I pressemeddelelsen hedder det, at Klimabevægelsen i Danmark stiftes fordi:

Endnu en runde globale klimaforhandlinger er slut, endnu en gang er resultatet skuffende, og endnu engang udtaler tidligere FN-topfolk at det er civilsamfundet, der må presse på for at få processen på sporet. SÅ HER ER VI: Klimabevægelsen tager handsken op og bruger stemmer, hænder og fødder til at sætte fokus på klimaet.

Klimabevægelsen i Danmark bliver en del af et verdensomspændende netværk, som er en af menneskehedens mest nødvendige politiske bevægelser nogensinde. Budskabet fra FNs klimapanel er klart: Vi kan og vi skal stoppe den globale opvarmning nu, før den undergraver milliarder af menneskers livsvilkår og ødelægger liv på jorden. Men det kræver en mere seriøs klimapolitik end den, vi har i dag.

Se mere om projektet på klimabevaegelsen.dk.

indlæg oprettet af Jens Hvass

Jørgen Steen Nielsen: At tænke klima skal bare være del af livet, Information 27.02.2008.

Share