Himmelsejl over Atlanten

31. januar 2008

For nylig kom det frem, at Danmark var et af de lande, der lå højest i CO2-udledninger pr. indbygger, hvis man indregnede vores handelsflåde. Det er et af de områder, hvor man med enkle midler vil kunne reducere brændstofforbruget og dermed CO2-udledningerne betragteligt. For det blæser stort set altid på det åbne hav.

Det tyske firma Beluga SkySails har udviklet et fuldautomatisk dragesejl, som kan give betydelige reduktioner i brændselsforbruget. I optimale situationer kan der være tale om besparelser på op imod 50%, men afhængig af brugen vil det kunne give en reduktion på årsbasis på 10-35%. På den bagggrund vurderes det i nedenstående video, at investeringen vil kunne tjene sig ind på 3-4 år.

Videoen følger MS “Beluga SkySails” på sin jomfrusejlads fra Hamburg 18.01.2008, først til Bremerhaven, og derefter videre over Atlanten til Venezuela.

.

SkySails technology, 3:09 min. video, tysksproget.

På SkySail’s hjemmeside kan man finde en engelsksproget introduktionsvideo (5:58 min. wmv).

indlæg oprettet af Jens Hvass

Mads Nyvold og Michael Reiter: Kæmpe dragesejl bliver hjælpemotor på nyt fragtskib, Ingeniøren 13.12.2007.

 

Share